Жульєн — взагалі це не страва, а спосіб нарізки овочів тонкою соломкою, який вигадали французи.
Але у нас жульєном називається смачна страва, в якій вдало поєднується ніжне м’ясо курки та гриби під шапкою сиру.
Щоб приготувати його швидко, підійде рецепт ледачого жульєну, пише prostoway.
філе курки — 0,5 кг; печериці — 300 г; цибуля — 2 шт.; сир — 200 г; борошно — 2 ст.л.; вершки 25−30% — 300 мл; олія; сіль, перець.
Відварити куряче філе. Печериці нарізати та обсмажити на олії.
У глибоку сковорідку покласти нарізану цибулю, сіль, перець. Обсмажити до готовності, закласти курку.
Готувати ще кілька хвилин, а потім зняти з плити.
На окремій сковороді обсмажити борошно до золотистого кольору. Влити вершки та перемішати до однорідної консистенції.
Посолити й поперчити. Масу треба довести до кипіння та залити нею гриби з куркою.
Посипати жульєн тертим сиром та продовжувати тримати на плиті ще протягом 5 хвилин, щоб все об’єдналося. Ми розповідали, як приготувати пиріг-жульєн, а також запіканку з кабачків.