Коцюрба — автентична страва часів козацтва, рецепт якої зберігся до наших часів. Вона смачна та ситна. Готується легко та просто, повідомляє авторка кулінарного каналу «Закарпатська господиня».
Картоплю почистити, розрізати на частини і відварити з додаванням солі і лаврового листя до готовності.
Для галушок збити яйця з сіллю. У просіяне борошно влити кефір, яйця. Все перемішати, а потім замісити тісто і дати йому відпочити.
З тіста розкачати ковбаску та нарізати на галушки. Відварити їх у підсоленій воді до готовності.
Підчеревину нарізати крупно та викласти на холодну сковорідку. Увімкнути вогонь і готувати під кришкою, помішуючи. Шкварки мають бути соковитими, а не пересушеними. Додати до шкварок цибулю і підсмажити декілька хвилин до золотавості. Наприкінці смаження посолити.
На тарілку викладаємо готову картоплю, галушки, шкварки, все поливаємо жиром зі шкварок. Зверху додаємо чорний мелений перець і притрушуємо зеленою цибулькою і натертим, або сухим часником.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як готувати соус реліш — найпопулярнішу закуску з огірків цього сезону.