Заморожування грибів — чудовий спосіб зберігання їх свіжими. Однак, щоб вони залишились смачні та ароматні, їх необхідно правильно підготувати та упакувати. Неправильне заморожування грибів може призвести до того, що доведеться їх викинути після виймання з морозильної камери. Якщо ви плануєте заморожувати гриби, пам’ятайте про ці правила. Так, практично будь-який вид їстівних грибів можна заморожувати. Вибирайте здорові, без хробаків, бажано молоді, а потім ретельно очистьте та наріжте їх, пише Interia kobieta.
Щоб гриби зберегли свій смак після розморожування, їх спочатку слід ретельно очистити від хвої та іншого бруду. Сильно забруднені гриби можна промити під проточною водою. Гарна ідея — нарізати гриби, особливо великі, на дрібніші шматочки. Маслюки слід чистити, а капелюшки рижиків заморожувати цілими.
Зазвичай рекомендується недовго пропарити гриби перед заморожуванням, але це не обов'язково. Коротка термічна обробка дозволить їм зберігатися довше — навіть у наступному сезоні. Пропарювання особливо рекомендується для перетинчастих грибів, таких як рижики та лисички, оскільки вони можуть стати гіркими після розморожування. Після пропарювання злийте воду та дайте їм охолонути. Білі гриби можна заморожувати повністю сирими.
Найкраще розділити велику кількість грибів на менші порції перед заморожуванням. Щоб запобігти злипанню, обов'язково покладіть їх на лотки та помістіть у морозильну камеру, а наступного дня перекладіть у поліетиленові пакети. Якщо ви хочете використовувати заморожені гриби для приготування соусу або супу, вам не потрібно їх спочатку розморожувати. Ви можете покласти їх у розігріту каструлю та одразу ж смажити або варити.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як заморозити кабачки на зиму, щоб не зіпсувати продукт.