Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Вийдуть ніжними і не розваляться: яке борошно обрати для вареників

Вийдуть ніжними і не розваляться: яке борошно обрати для вареників
Zaxid.net • 1 хв читання

Приготування вареників – це справжнє мистецтво, і головний секрет ідеальної страви – борошно. Саме воно визначає, наскільки еластичним буде тісто. Ukr.Media розповідає, яке борошно обрати для вареників.

Пшеничне борошно вищого ґатунку вважається найкращим вибором і підходить майже для будь-якої страви. Воно містить оптимальну кількість клейковини, що забезпечує тісту еластичність. І це дуже важливо для вареників, щоб вони могли зберегти свою форму під час варіння.

Втім, для вареників особливо вдалим вибором буде борошно першого ґатунку. Воно містить трохи менше клейковини та зробить тісто більш повітряним. Такий варіант особливо підходить для солодких вареників, де легкість тіста є важливим критерієм.

А якщо вам потрібно досягти більш щільної текстури для вареників із м’ясом чи грибами, ви можете змішати борошно вищого та першого ґатунку. Це дозволить отримати тісто, яке легко розкочувати та ліпити, і яке триматиме начинку.