Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Варення з болгарського перцю: покроковий рецепт від Клопотенка

Варення з болгарського перцю: покроковий рецепт від Клопотенка
Факти • 1 хв читання

Український кухар Євген Клопотенко, який нещодавно пригощав принца Гаррі улюбленою стравою його мами, поділився рецептом варення з перцю.

Це незвичайне варення виходить за консистенцією схожим на джем, не надто солодким та дуже гарним.

Кухар радить вибирати перці свіжі, крупні та з неушкодженою шкіркою. Краще брати перці саме червоного кольору — на смак це не вплине, зате колір буде яскраво-червоним.

Інгредієнти: 1 кг перцю 500 г цукру 1 гострий перець 2 гвоздики 1 паличка кориці 1 лимон 10мл води

Приготування: 1 кг солодкого перцю помити й висушити рушником.

Очистити кожен перець від насіння, нарізати дрібними шматочками та засипати у велику каструлю. Додати у каструлю 500 г цукру, 100 мл води, 2 гвоздики, 1 паличку кориці, сік одного лимона та 1 гострий перець. Перемішати та поставити все варитися на маленькому вогні на 30 хвилин. Через 30 хвилин зняти каструлю з вогню, перебити овочеву масу занурювальним блендером прямо в каструлі.

Після цього проварити перці ще 15 хвилин на маленькому вогні.

Розлити ще гаряче варення по банках та закрутити.

Ми також розповідали, як приготувати варення зі слив та замаринувати гострий перець на зиму.