Існує безліч рецептів цього смачного тортика. Але це один з найкращих — без заморочень, швидко готується, в міру солодкий та дуже смачний. Приготуйте та порадуйте рідних та близьких, ділиться кулінарка Тетяна Дьордяй.
Для тіста коржі діаметром 20−22см
Тісто. У мисці змішуємо борошно, сіль та нарізані кусочками масло та свинячий жир (вкинути в морозильну камеру на 2−3год). Все перетираємо в крихту. В окремій мисці з'єднуємо яйце з оцтом та доливаємо воду. Збити міксером 30 сек. Виливаємо нашу рідину в борошно та швидко замішуємо тісто. Тісто довго не вимішуємо, зібрали в кульку — і все.
Розділити тісто на 10 частин. Робимо за допомогою вагів. Важимо все тісто і відповідно розділяємо на частини. Сформувати кульки, викласти на тарілку, накриваємо плівкою та в холодильник на 1годину.
Потім виймаємо 1кульку, розкачуємо на пергаменті круг бажаного діаметру зразу обрізаємо краї. Проколюємо тісто виделкою та випікаємо 200 °C 8−10 хвилин. Так випікаємо всі коржі.
Крем. У чаші міксеру змішуємо цукор, яйця та крохмаль до однорідної маси. Потім переливаємо масу в каструлю з товстим дном та вливаємо до яєчної маси гаряче (це важливо!) молоко, перемішуємо.
Ставимо на вогонь та доводимо до кипіння постійно помішуючи. Як тільки пішли перші бульки кипіння, знімаємо з вогню та залишаємо до повного охолодження. Масло збиваємо міксером та вводимо холодний крем частинами кожного разу все перемішуємо міксером. Залишаємо крем в холодильнику на 1 годину під плівкою
Починаємо збирати торт. Холодні вершки збити та частинами ввести у крем та перемішати вже лопаткою. Корж-крем-корж. Готовий торт ставимо в кільце і на ніч в холодильник. А зранку знімаємо кільце та обліплюємо торт крихтою з залишків тіста.
Нагадаємо рецепт хрумких та ніжних тістечок «Наполеон».