Ферментовані овочі стають дедалі популярнішими у всьому світі. Соління коштують у багатьох європейських ресторанах захмарно. Солоний огірок або помідор багатьма за кордоном сприймаються як гастрономічне диво. А коли іноземці відвідують ринки в Україні та бачать такі дива в неміряній кількості, їм здається, що вони потрапили до гастрономічного раю.
І ось новий тренд у соліннях, що набирає популярності в Голлівуді, — додавати, крім кропу та часнику,… пелюстки чайної троянди. Вони надають ласощам нотку вишуканості.
Наприклад, відома актриса Памела Андерсон вирішила випускати власну лінію солінь, в які, крім кропу, зерен гірчиці та часнику, додає пелюстки троянди. Варто спробувати таким чином приготувати огірки. Підійдуть лише пелюстки екологічно чистої чайної троянди, з якої зазвичай варять варення.
Крім вище зазначених інгредієнтів, в рецепті актриси присутні яблучний оцет, перець чилі, рожевий перець та копчена морська сіль. Усі інгредієнти, зрозуміло, органічні.
Нагадаємо рецепт незвичайного соусу з квашених овочів.
Фото з альбому Ольги Сметанської