Деякі вересневі дні дарують нам таке саме тепло, як і літні. Приготуйте популярний італійський десерт афогато — та насолоджуйтесь ним.
Афогато — це кавовий десерт, що складається з кульки ванільного морозива, яка заливається порцією гарячого еспресо. Назва походить від італійського слова affogato, яке означає «потоплений», тому що морозиво буквально «тоне» у каві. Цей простий у приготуванні десерт поєднує контраст холоду та гарячої кави, а також солодкості та гіркоти (цукор у каву, зрозуміло, не додається). Подається десерт у креманці або високому келиху, їдять ласощі ложкою.
Рецептом афогато поділилася з читачами «ФАКТІВ» кулінарка Елла Іванова. Готуються ласощі так просто, що ви здивуєтеся.
Кульку морозива в келиху поливаємо каву. Доповнюємо тертим шоколадом. За бажанням можна прикрасити листям свіжої м'яти. Чудовий десерт готовий!
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати простий та ніжний англійський десерт, який називається лимонний поссет.