Сливові ласощі соковиті та смачні. Це і пиріг, і варення, і багато іншого. Сливи гармонують з багатьма прянощами.
Сливове варення ідеально для чаювання, його можна подавати до млинців або сирників, а також до морозива.
Готується воно так просто, що ви здивуєтеся. Фактично все за вас зробить духовка. Подавайте варення в красивій піалі. Естетика дуже важлива. Не випадково ж кажуть, що на смак кави чи чаю може впливати чашка. Можливо, і ви це помічали.
Кулінарка Елла Іванова поділилася з читачами «ФАКТІВ» рецептом ароматного варення зі слив, який варто взяти на замітку. Готуйте та пригощайте рідних і близьких.
Сливи без кісточки і цукор з'єднуємо і залишаємо на годинку. Перекладаємо у форму. Додаємо натуральні прянощі за смаком. Готуємо варення в духовці за температури 150 градусів приблизно годину. Розливаємо по чистих баночках.
І смачного вам та вашим близьким!
Нагадаємо рецепт знаменитого закарпатського сливового леквару від кулінарки Оксани Вознюк.