Макарон — французькі ласощі, популярні у всьому світі. Яких тільки немає його видів — малиновий, шоколадний, лимонний, фісташковий… В Україні його теж можна купити в багатьох кондитерських, кафе та ресторанах. Він є і популярним подарунком — наприклад, на День Валентина.
А от їсти за етикетом макарон уміють, на жаль, далеко не всі. Як правильно? Прилади ніколи не використовуються. Половинки печива роз'єднувати не потрібно. Тоді ви відчуєте всю палітру смаку ласощів: хрустку скоринку і ніжну начинку. Роз'єднання половинок макарона — одна з найчастіших помилок, яку роблять люди, коли їдять ці ласощі.
Макарон, зазвичай, невеликого розміру. Але це не десерт на один укус. Зазвичай — він на 3−5 укусів. Його витонченим смаком насолоджуються неспішно.
Якщо ви зберігали макарон в холодильнику, варто його потримати близько 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб відчути всю палітру смаку.
Якщо ви подаєте макарон гостям, робіть це естетично. Адже ці ласощі самі по собі вишукані.
Нагадаємо про те, як їсти яблуко за етикетом. Спойлер — зовсім не так, як багато хто звик з дитинства.
Фото з альбому Ольги Сметанської