Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Несподіваний лайфхак із корковими пробками: як зберегти картоплю в погребі без гнилі

Несподіваний лайфхак із корковими пробками: як зберегти картоплю в погребі без гнилі
Zaxid.net • 1 хв читання

Для багатьох городників після збору врожаю залишається ще одне важливе завдання – правильно зберегти картоплю на зиму. Навіть якщо бульби на момент викопування виглядали здоровими, інколи вже за кілька тижнів у погребі зʼявляється неприємний запах, а картопля починає псуватись. Але існує простий, перевірений спосіб зберегти врожай без гнилі та парші. Про нього пишуть «Добрі новини».

Секрет методу криється в особливостях натурального матеріалу, з якого виготовляють пробки – кори коркового дуба. Вона має здатність поглинати надлишкову вологу, знижуючи вологість у місці зберігання, а також містить природні антисептики, що пригнічують розвиток плісняви та грибкових захворювань. До того ж пробки мають специфічний запах, який не подобається багатьом дрібним шкідникам, що можуть зазіхати на бульби під час зберігання.

Перед використанням пробки слід промити водою та добре висушити. Коли закладаєте картоплю на зберігання, покладіть у кожен ящик по 3-5 пробок. Цього достатньо, аби створити більш сприятливе середовище для збереження бульб. Головне, щоб у сховищі була стабільна прохолода та провітрювання.

Цей метод абсолютно безпечний, не потребує жодних фінансових витрат і не вимагає спеціальних знань. Він не містить хімії, що важливо для тих, хто прагне зберегти натуральність продукту. Завдяки використанню пробок, картопля не пріє, не вкривається пліснявою, довго залишається твердою і смачною, навіть до самої весни.