Морозиво – улюблений десерт і дітей, і дорослих. Сьогодні на полицях можна знайти безліч його видів: пломбір, фруктове, шоколадне чи навіть заморожений сік. Проте серед великої кількості продукції є ризик натрапити на неякісний або навіть небезпечний варіант. Lasunka розповідає, як правильно обрати якісне морозиво.
Найбезпечніший варіант – просте морозиво: пломбір, вершкове чи шоколадне. У морозиві з добавками набагато більше домішок та ароматизаторів, які не завжди безпечні.
Намагайтеся уникати покупки морозива, в складі якого занадто багато хімічних добавок категорії Е. Найнебезпечнішими з них є такі домішки:
В Україні якість морозива регулюється стандартами.
Якщо на упаковці немає жодного напису, то швидше за все його виготовлено з дешевих та низькоякісних інгредієнтів.