Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як приготувати пишний омлет на сковороді, який не осяде: тільки не додавайте цей продукт

Як приготувати пишний омлет на сковороді, який не осяде: тільки не додавайте цей продукт
ТСН • 1 хв читання

Як приготувати пишний омлет на сковороді без молока / © Credits

Багато хто звик готувати омлет із додаванням молока, вважаючи, що саме воно робить страву повітряною і високою. Насправді молоко часто забиває текстуру й призводить до того, що омлет втрачає пишність і швидко осідає. Якщо хочете приготувати ніжний, ароматний і справді пишний омлет, відмовтеся від молока та скористайтеся цими простими кулінарними хитрощами.

Молоко під час нагрівання виділяє багато вологи, яка перетворюється на пару. Через це страва часто виходить водянистою і після зняття зі сковороди швидко падає. Яйця ж самі по собі мають достатньо білків, щоб створити легку та пишну структуру, їх треба лише правильно збити.

Ретельно збивайте яйця. Використовуйте вінчик або міксер, щоб наситити масу повітрям. Саме пухирці повітря зроблять омлет високим і ніжним.

Трохи води або вершкового масла. Додайте крапельку води на сковорідку під час смаження, вона перетвориться на пару й допоможе яйцям піднятися. А шматочок масла додасть ніжності та апетитної золотавої скоринки.

Правильна сковорода. Краще вибирати сковорідку з товстим дном і антипригарним покриттям, таким чином омлет не пристане і рівномірно приготується.

Повільний вогонь. Готувати омлет варто на середньому чи навіть слабкому вогні, накривши кришкою. Це дозволяє йому підніматися, не підгораючи.

Трохи борошна чи крохмалю за бажанням. Додайте щіпку будь-якого з цих інгредієнтів — і омлет збереже форму навіть після того, як охолоне.

Для аромату можна додати свіже подрібнене зелене листя — кріп, петрушку й базилік. Сир твердих сортів чи бринза зроблять смак насиченішим і допоможуть зберегти пишність омлету. Якщо любите дієтичні варіанти, можна приготувати омлет лише з білків, він теж буде ніжним і легким.

Розкопки в Телль-Фарі в Іраку в 1930-х роках виявили поселення, вік яких перевищує 5000 років. / © Daily Mail

Локшина / © Pixabay