Коротко
Традиційні рецепти консервації часто використовують кріп та петрушку. Однак, листя вишні та хрін можуть стати чудовою альтернативою, надаючи овочам не лише пікантного смаку, але й подовжуючи термін їх зберігання завдяки антисептичним властивостям. Вишневе листя зупиняє розвиток бактерій, а хрін захищає від плісняви та бродіння.
Що класти в консервацію замість кропу та петрушки / © www.freepik.com/free-photo
Йдеться про листя вишні та хрону, бо саме вони надають огіркам хрусткості, а помідорам приємного пікантного аромату. Також ця зелень здатна подовжити термін зберігання консервації завдяки своїм антисептичним властивостям.
Листя вишні — це природний консервант, який не лише надає консервованим овочам тонкого фруктового аромату, а й зупиняє розвиток бактерій. Завдяки танінам, що містяться у вишневому листі, огірки й помідори залишаються міцними, не розм’якшуються навіть після кількох місяців зберігання.
Як правильно використовувати листя вишні під час консервування:
На трилітрову банку додайте 3-5 свіжих або сушених листочків вишні.
Викладайте їх на дно чи між овочами.
Це ще один секрет ідеальної консервації, яким користувалися наші бабусі. Таке листя додає не тільки пікантного присмаку, а й підвищує міцність плодів і робить огірки хрусткими. Завдяки ефірним оліям та фітонцидам, хрін також захищає консервацію від плісняви та бродіння.
Скільки додавати? На банку достатньо 1 великого листка хрону, порваного на кілька частин.
Найкращий результат дає поєднання листя вишні, хрону та зубчиків часнику. Такий тандем прянощів забезпечить довге зберігання, бездоганний смак і неймовірний аромат вашої консервації.