Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Яку кашу їсти вранці: ця крупа корисніша за звичну вівсянку

Яку кашу їсти вранці: ця крупа корисніша за звичну вівсянку
Факти • 1 хв читання

Смузі, які на думку дієтологів, не є дуже вдалим варіантом ранкового прийому їжі, можуть стати одним із варіантів сніданку, якщо додавати в них пророщену гречку.

Як пише gazeta.ua, таку гречку не потрібно варити. На відміну від звичайної, пророщена містить набагато більше вітамінів, антиоксидантів та клітковини. Остання позитивно впливає на перистальтику та сприяє природному виведенню токсинів без подразнення слизової. А рутин, що міститься в каші, позитивно впливає на стан судин, покращує кровообіг і зміцнює капіляри. Антиоксиданти впливають на загальний тонус організму та уповільнюють старінні.

Пророщена гречка добро засвоюється організмом, надає людини сил та відчуття ситості. Отже, про перекуси після такої страви можна буде думати не так швидко після сніданку.

Пророщену гречку можна додавати не лише у смузі, а й їсти просто так, доповнюючи страву ягодами чи горіхами. За бажання — й медом.

Видання звертає увагу на те, що до цієї крупи варто звикати поступово — починаючи з невеликої кількості. А також пити більше води — клітковина для повноцінної роботи потребує достатньої кількості рідини.

Про те, які корисні дев'ять страв можна приготувати на сніданок із яєць, читайте на нашому сайті.