Домашній гарбузовий сік з апельсинами — це ідеальний варіант для сезонної консервації. Такий напій поєднує м'яку насолоду гарбуза та легку цитрусову кислинку, створюючи смачну та корисну альтернативу магазинним сокам. Він чудово смакуватиме у холодну пору року, пише «Шуба».
Напій насичений бета-каротином (гарбуз) та вітаміном C (апельсин), що робить його цінним для здоров'я, особливо взимку.
Гарбуз — 4 кг Апельсин — 2 шт Лимонна кислота — 2 ст. л. Цукор — за смаком Вода — 1 л
1/7. Підготуй гарбуз Очисть гарбуз від шкірки та серединки з насінням. Наріж гарбуз кубиками довільного розміру. Переклади шматочки в каструлю, залий водою, щоб повністю покрила гарбуз. Доведи до кипіння, знімай пінку та вари 30−35 хвилин до м’якості.
2/7. Вичави сік з апельсинів Поки гарбуз вариться, вичави сік із двох апельсинів.
3/7. Перебий гарбуз Коли гарбуз стане м’яким, перебий його блендером у пюре. Якщо блендера немає — перетри через сито.
4/7. Додай інгредієнти Влий у пюре свіжий апельсиновий сік. Також додай цукор та 1−2 ст. ложки лимонної кислоти. Перемішай і спробуй — підкоригуй смак під себе.
5/7. Довари пюре Доведи масу до кипіння та провари ще 5 хвилин, щоб розчинився цукор. Якщо вона занадто густа — додай трохи води.
6/7. Розлий в банки Розлий гарбузово-апельсиновий сік по стерилізованих банках. Закрий металевими кришками, закрути ключем.
7/7. Охолоди Переверни банки догори дном, накрий рушником і залишай до повного охолодження.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати яскравий гарбузовий майонез.