Як відомо, кава один з найулюбленіших напоїв у багатьох людей. У кількох ковтках кави містяться тисячі біологічно активних речовин. Серед них кофеїн, завдяки якому кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття.
Але щоб напій приносив ще й максимум користі, його потрібно вживати без цукру та з корицею, радять фахівці. Трохи кориці підсолодить притаманну продукту гірчинку.
Сама кориця — це кладень поживних компонентів. А в тандемі з кавою вона сприяє: - підвищенню імунітету, тому призначається для профілактики застуди та грипу;
- зниженню рівня холестерину, що є дуже важливим для людей, які часто задовольняються перекусами;
- покращенню роботи серця, легенів;
- активації мозкової діяльності, завдяки чому напій рекомендується вживати не тільки зранку, а й в пік робочого дня;
- прискоренню метаболізму, адже кава з корицею покращує обмін речовин, притуплює відчуття голоду та розщеплює жирові відкладення;
- зняттю зубного та головного болю, боротьбі з набряками;
- виведенню токсинів з організму;
- усуненню раннього старіння шкіри, оскільки сприяє регенерації шарів епідермісу.
Що стосується порцій кориці, то її потрібно додавати залежно від індивідуальних смакових уподобань, проте зловживати нею не варто. В ідеалі норма вживання на кружку кави складає: 1 паличка, 2−4 шматочки, чверть чайної ложки меленої на 100 мл напою.
Ми також розповідали, чому не варто викидати кавову гущу та як ця чудова річ допоможе на кухні.