Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Зіпсуєте увесь смак: головні помилки у приготуванні вівсянки, які допускає кожен

Зіпсуєте увесь смак: головні помилки у приготуванні вівсянки, які допускає кожен
Zaxid.net • 1 хв читання

Вівсянка – напрочуд корисна каша, яку можна вживати щоранку. Вона допомагає надовго вгамувати відчуття голоду. Проте навіть така проста страва може вийти несмачною, якщо допустити поширені помилки під час приготування. Ukr.Media розповідає, яких помилок варто уникнути, щоб насолодитися вівсянкою.

Важливо вчасно та правильно додавати вівсянку в окріп. Якщо варите її на воді, то пластівці потрібно додавати в воду тільки після того, як вона закипить. Якщо ж готуєте кашу на молоці, то додавати їх потрібно саме в холодне молоко, а потім ставити каструлю на плиту та варити кашу.

Сіль вважається одним з обов’язкових інгредієнтів в будь-якій страві. І якщо ви хочете розкрити смак вівсянки, теж потрібно обов’язково додати сіль. Тільки робити це потрібно саме на самому початку варіння, адже якщо зробити це в кінці, то вівсянка просто буде солоною, а смак не розкриється.

Не використовуйте маленьку каструлю для варіння вівсянки, адже під час варіння вона може почати витікати через краї.

Не забувайте перемішувати вівсянку під час приготування, щоб вона не втратила свою текстуру та смак. Без перемішування вівсяна каша може просто вийти сухою.

Для того щоб пластівці ввібрали в себе рідину, їм потрібен певний час. Тому вівсянку краще варити приблизно 5-10 хвилин.