Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Збережи цей рецепт: салат із баклажанів, який ніколи не набридає

Збережи цей рецепт: салат із баклажанів, який ніколи не набридає
Факти • 1 хв читання

Салат з баклажанів — одна з найпопулярніших зимових заготівель. Він має насичений смак та злегка пряний акцент. У страві баклажани об’єднаються з помідорами, цибулею, морквою, часником і спеціями, нагадують кулінари сайту «Шуба».

Баклажани помити, нарізати кружальцями завтовшки 2 см, посолити.

Розігріти трохи олії на сковороді, обсмажити баклажани до рум'яності з двох боків. Перекласти на тарілку.

Цибулю почистити й нарізати півкільцями, моркву почистити й натерти на грубій терці.

Обсмажити цибулю, моркву, помішуючи, до напівготовності. Посолити й поперчити.

Приготувати томатну суміш — у каструлі закип'ятити воду. Покласти туди помідори на 1 хвилину, потім злити воду й зняти з томатів шкірку.

М'якоть помідорів пропустити через м’ясорубку разом з часником. Перелити у каструлю.

Додати сіль, цукор, оцет, перемішати й довести до кипіння.

На дно банок викладати шарами баклажани, потім цибулю з морквою і залити томатною сумішшю.

Банки стерилізувати 15 хвилин після закипання води.

Банки герметично закрити кришками, перевернути й закутати до повного охолодження.

Ми розповідали, як приготувати салат із запечених баклажанів з цибулею, а також мариновані баклажани.