Як приготувати густий гуляш без борошна та томатної пасти / © Credits
Гуляш — це страва, яку обожнюють у багатьох країнах світу. Ароматний соус, ніжне м’ясо та поєднання спецій роблять його ідеальним як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Часто господині стикаються з проблемою занадто рідкого соусу, який складно загустити. Зазвичай використовують борошно чи томатну пасту, однак є інший продукт, який впорається не гірше й навіть подарує страві приємного смаку. Це звичайнісінький картопляний крохмаль. Про це пише ресурс «Добрі Новини».
Секрет соковитої страви починається з якісного шматка м’яса.
Яловичина: вирізка, лопатка або м’якоть задньої ноги. Найніжніший гуляш виходить із тазостегнової частини.
Свинина: найкраще підходить вирізка чи шийка з тонкими жировими прошарками. Перед готуванням м’ясо треба очистити від плівок і хрящів.
Спершу обсмажте м’ясо на сильному вогні 3–5 хвилин, щоб воно «запечаталося» та залишило сік всередині.
Для тушкування використовуйте товстостінний посуд — ідеально підійде чавунний казан чи сотейник.
Якщо додаєте овочі — моркву, цибулю або перець, їхня кількість має дорівнювати кількості м’яса.
Щоб зробити соус густим, розведіть чайну ложку крохмалю в холодній воді та поступово влийте до гуляша. Якщо густина недостатня, додайте ще половину ложки, попередньо розчинивши у воді.
4–5 ст. л. томатної пасти за бажання
Наріжте м’ясо кубиками 15–25 г, приправте перцем.
Швидко обсмажте шматочки до золотистої скоринки та перекладіть до каструлі.
На сковороді підсмажте цибулю і моркву до золотистого відтінку.
Додайте томатну пасту, якщо бажаєте, влийте трохи води та перекладіть овочі до м’яса.
Налийте стільки води, щоб вона майже покривала м’ясо, приправте спеціями.
Тушкуйте на слабкому вогні 1–1,5 години.
За 10 хвилин до готовності розведіть крохмаль у холодній воді та поступово введіть у гуляш, постійно помішуючи.
Як результат, ви отримаєте ніжне м’ясо та густий, ароматний соус без використання борошна.
Президент Росії Володимир Путін і НАТО / © ТСН.ua
Вибух / © Pixabay
Фронт / © ТСН.ua