Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Хрумкі квашені огірки на зиму: вони точно мають бути у вашому погребі

Хрумкі квашені огірки на зиму: вони точно мають бути у вашому погребі
Факти • 1 хв читання

Рецепт квашених огірочків на зиму передається з покоління в покоління. Огірки виходять хрумкі, кисленькі. Чудово смакують у салаті, солянці, з різними канапками або ж просто як закуска, ділиться фудблогерка Уляна Мазайкіна.

Інгредієнти (на одну 3-літрову банку):

На дно чистої банки кладемо листочки хріну, вишні, петрушку, кріп, часник та перець горошком. Вимиті огірки треба заздалегідь залити на 2 години холодною водою, відрізати кінчики, а потім щільно наповнити ними слоїк.

Маринад. Доводимо до кипіння воду, розчиняємо в ній сіль. Окріп має повністю закривати огірки. Потім прикриваємо банку з огірками капроновою кришкою і залишаємо їх на 8 годин.

Пінку, яка утворилася у банці, прибираємо. Нарізаємо велику цибулину — кільце має бути приблизно діаметру шийки слоїка — і «закриваємо» цибулею шийку банки. Цибулю притискаємо, щоб її тез покрив розсіл. Зверху цибулі висипаємо повну столову ложку солі.

Все! Закриваємо капроновою кришкою, виносимо у холодне місце і зберігаємо.

Нагадаємо рецепт маринованого перцю чилі на зиму.