Щоб цибуля залишалася свіжою якнайдовше, важливо створити для неї відповідні умови зберігання. Багато хто помилково вважає, що холодильник – найкраще місце для цього. Насправді це не так. Де зберігати цибулю, пише «Книга порад».
Незважаючи на те, що холодильник забезпечує прохолоду, яка зазвичай сприяє збереженню продуктів, цибуля в таких умовах швидко псується. Підвищена вологість і брак вентиляції в холодильнику сприяють утворенню плісняви, появі гнилі й загальному погіршенню стану овоча. Цибулини починають в’янути, втрачають щільність і характерний аромат.
Щоб цибуля довго залишалась якісною, потрібно дотримуватись наступних параметрів:
Цибулю слід тримати у затемненому, сухому та добре вентильованому приміщенні. У приватних будинках це зазвичай підвал або льох. У квартирах підійдуть прохолодні комори, засклені балкони або інші місця, захищені від вологи та прямих сонячних променів.