Вареники з гарбузом – сезонна страва, яка підійде кожному, бо кількість цукру у страві ви можете визначати самостійно. Такі вареники мають легкий солодкуватий смак і підходять для щоденного, вегетаріанського і пісного меню. Рецепт від Shuba.
Почистьте гарбуз. Наріжте його шматочками, змастіть олією та загорніть у фольгу. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин, щоб став м’яким.
Змішайте борошно, воду, олію та дрібку солі. Вимісіть тісто і поставте його у холодильник на 2 години.
Розімніть гарбуз. Додайте у нього сіль і цукор та зробіть пюре.
Тонко розкачайте тісто, виріжте кружечки й наповніть їх гарбузовою начинкою. Защіпніть краї тіста.
Покладіть вареники у морозильну камеру, щоб зберегти форму.
У киплячу підсолену воду опустіть вареники і варіть 2-3 хвилини після того, як вони спливуть.
Готові вареники полийте сметаною.