Фенхель, відомий як смаковими, а й оздоровчими властивостями, був улюбленим ласощами англійського короля Едуарда I. Приготувати фенхель можна різними способами. Наприклад, замаринувати. Маринади можуть бути різними. Дуже смачно приготувати фенхель у цитрусово-імбірному маринаді. Доповніть скибочкою такого смаколика бутерброд або помістіть у салат, і результат може перевершити ваші очікування.
Кулінарка Елла Іванова поділилася з читачами «ФАКТІВ» рецептом страви.
— Маринований фенхель — чудова закуска, добавка в салати та бутерброди, — каже Елла Іванова. — Хто хоч раз скуштував, той оцінить. Готуйте із натхненням — це важливо!
Маринований з цитрусами та імбиром фенхель
Фенхель натираємо або нарізаємо тонкими скибочками, додаємо сіль, сік та цедру апельсина, шматочок імбиру та яблучний оцет. Перекладаємо в баночку — і нехай маринується до готовності.
Додайте в салати або гамбургер.
До речі, у багатьох старовинних рецептах, наприклад, солоні огірки по-монастирськи, широко використовувався фенхель. У сучасних він теж застосовується — смачна закуска з кабачків на зиму.