Котлети з м’ясом і картоплею – традиційна страва для щоденного домашнього меню. М’ясо поєднується з тертою картоплею, завдяки чому котлети виходять м’якими, але добре тримають форму. Яловичий фарш можна замінити на інше м’ясо. Рецепт від «Карпатських шкварок».
Поламайте черствий хліб на шматочки, залийте гарячою водою та залиште для розмочування. Мʼясо наріжте шматками та перемеліть у м’ясорубці разом з цибулею. Помийте та очистьте картоплю, натріть її на великій тертці.
Відтисніть зайву воду з розмоченого хліба. У великій мисці з’єднайте перемелене м’ясо з цибулею, натерту картоплю та відтиснутий хліб. Додайте сіль, перець і приправу до шашлику. Добре вимішайте руками до однорідної, липкої консистенції. Накрийте миску з фаршем і залиште на 20-30 хвилин, щоб спеції розкрили аромат.
Змочіть руки в холодній воді та сформуйте котлети бажаного розміру. Розігрійте сковорідку з достатньою кількістю олії. Обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.
Зніміть котлети, злийте зайву олію зі сковорідки. Влийте 100-150 мл води або бульйону, додайте лавровий лист, перець горошком, подрібнений часник і сіль. Доведіть до кипіння. Поверніть котлети у сковорідку, накрийте кришкою та тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин.