Як зварити смачний суп без м’яса / © www.freepik.com/free-photo
Багато господинь вважають, що саме м’ясо надає супу поживності та насиченого смаку. Але існує простий кулінарний секрет: зробити першу страву ситною й ароматною можна навіть без м’яса. Достатньо додати один продукт — червону сочевицю.
Ця бобова культура має унікальну властивість: вона швидко розварюється, робить бульйон густим і наваристим, а також додає страві ніжного горіхового присмаку. До того ж, сочевиця містить велику кількість рослинного білка, клітковини, вітамінів та мікроелементів, які чудово насичують організм.
Робить страву ситнішою. Навіть невелика кількість бобових перетворює легкий суп на повноцінну страву.
Збагачує смак супу. Бульйон із сочевицею стає більш глибоким і виразним, навіть без додавання м’яса.
Корисна для здоров’я. Містить рослинний білок, який легко засвоюється організмом, та залізо, що здатне підтримувати високий рівень енергії.
Швидко готується. Сочевиця на відміну від м’яса, не потребує тривалого варіння.
Перед приготуванням сочевицю варто промити під проточною водою. Додавайте її у киплячий суп приблизно за 25 хвилин до готовності. Вона чудово поєднується з овочами — морквою, картоплею, цибулею, а також із зеленню, куркумою, лавровим листом і паприкою.
Якщо хочете надати супу кремової текстури, частину сочевиці можна перебити блендером і повернути назад у каструлю. Вийде оксамитовий суп-пюре без вершків та борошна.
Ель Феннінг / © Getty Images
Володимир Путін. / © Associated Press