Коротко
Скарпачча - це простий італійський пиріг з кабачка без тіста. Назва страви може здатися дивною, але її приготування дуже просте та швидке. Рецепт передбачає натертий або тонко нарізаний кабачок, цибулю, борошно, сіль, перець, часник і сир. Запікайте в духовці до золотистої скоринки - смачного!
Шеф-кухарка Валентина Кущ (Валя Саєнко), яка поділилася рецептом маринада для шашлика, розповіла, як приготувати скарпаччу.
Scarpaccia — це простий італійський пиріг з кабачка без тіста.
«З італійської ця страва перекладається як „старий черевик“, назва така собі, як для страви, але якщо у вас вдома є самотній кабачок і вам набридли оладки, то цей рецепт для вас. Та і взагалі, це так просто, що приготуйте!» — радить кулінарка.
Інгредієнти: Кабачок — 1 шт (середнього розміру); Цибуля — 1 шт; Борошно — 120−150 г; Сіль, перець, часник Твердий сир За бажанням базилік
Приготування: Кабачок нарізати тоненько або натерти на спеціальну терку, якщо є.
Дрібно нарізати цибулю. Овочі посолити й залишити на 15−20 хвилин.
Добре витиснути з овочів вологу і додати до неї борошно. Маса має бути густа, як на оладки. Далі додати овочі та сир. Можна додати ще улюблених спецій, цедри, трав.
Перемішати та викласти тоненько на деко з пергаментом.
Зверху посипати сиром і запікати при 180 приблизно 30−40 хвилин.
Публикация от Валентина Саєнко (@valya__saenko)
Смачно приготувати кабачки можна також за рецептом Івана Янюка.