Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Скарпачча: Простий італійський пиріг з кабачка без тіста

Скарпачча: Простий італійський пиріг з кабачка без тіста
Факти • 7 переглядів • 1 хв читання

Коротко

Скарпачча - це простий італійський пиріг з кабачка без тіста. Назва страви може здатися дивною, але її приготування дуже просте та швидке. Рецепт передбачає натертий або тонко нарізаний кабачок, цибулю, борошно, сіль, перець, часник і сир. Запікайте в духовці до золотистої скоринки - смачного!

Шеф-кухарка Валентина Кущ (Валя Саєнко), яка поділилася рецептом маринада для шашлика, розповіла, як приготувати скарпаччу.

Scarpaccia — це простий італійський пиріг з кабачка без тіста.

«З італійської ця страва перекладається як „старий черевик“, назва така собі, як для страви, але якщо у вас вдома є самотній кабачок і вам набридли оладки, то цей рецепт для вас. Та і взагалі, це так просто, що приготуйте!» — радить кулінарка.

Інгредієнти: Кабачок — 1 шт (середнього розміру); Цибуля — 1 шт; Борошно — 120−150 г; Сіль, перець, часник Твердий сир За бажанням базилік

Приготування: Кабачок нарізати тоненько або натерти на спеціальну терку, якщо є.

Дрібно нарізати цибулю. Овочі посолити й залишити на 15−20 хвилин.

Добре витиснути з овочів вологу і додати до неї борошно. Маса має бути густа, як на оладки. Далі додати овочі та сир. Можна додати ще улюблених спецій, цедри, трав.

Перемішати та викласти тоненько на деко з пергаментом.

Зверху посипати сиром і запікати при 180 приблизно 30−40 хвилин.

Публикация от Валентина Саєнко (@valya__saenko)

Смачно приготувати кабачки можна також за рецептом Івана Янюка.

7