Смажені кальмари — одна з найчудовіших грецьких закусок, а ідеальний варіант — саме такий, яким ви його собі уявляєте: хрусткі зовні, ніжні й соковиті всередині, з легкою морською солонуватістю та ідеальним балансом, ділиться фудблогерка Маргарита Сагірова.
Кальмари очистьте, видаліть хорду й наріжте товстими кільцями (~1.5 см). Для панірування змішайте борошно пшеничне, борошно кукурудзяне, крохмаль, манку, паприку, часник та сіль. Добре запаніруйте у цій суміші кожне кільце з усіх боків.
Розігрійте олію для фритюру (мінімум 4 см). Занурюйте кожен запанірований шматок спочатку у воду та одразу опускайте у киплячу олію. Суміш не горітиме, й панірування при смаженні буде легким і повітряним. Смажимо максимум 1−2 хвилини. Викладаємо на серветку в один шар, щоб вони залишалися хрусткими. Нічим не накриваємо! Подаємо з лимоном.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати салат з кальмарами, яйцем і маринованою цибулею. Рецептом поділилася нутриціолог Людмила Бабакова.