Ви помічали, що після зрізання основної головки капусти на качані починають формуватися нові, менші голівки? Цю особливість можна використати для отримання другого врожаю. Особливо ефективно це працює з броколі та цвітною капустою, пише На пенсії.
Щоб отримати другий урожай, дотримуйтеся цих порад:
• Зрізайте правильно. Після першого збору врожаю зрізайте тільки головки, залишаючи стебло і здорове листя. Це стимулюватиме ріст бічних пагонів. • Підживіть рослини. Відразу після зрізання внесіть азотні добрива. Наприклад, розчиніть 40−50 грамів аміачної селітри у 10 літрах води та полийте 1 квадратний метр грядки. • Формуйте кущ. На кожній рослині залишайте не більше двох пасинків, а хворе листя видаляйте. • Доглядайте. Регулярно поливайте капусту, а ґрунт мульчуйте. Це допоможе зберегти вологу та поживні речовини. Не забувайте про профілактичну обробку проти шкідників і хвороб.
Другий урожай білокачанної капусти може складати до 30−50% від першого. У броколі та цвітної капусти він часто досягає майже повного обсягу первісного врожаю. Другий врожай можна зібрати уже через місяць.
Раніше «ФАКТИ» писали, чому важливо вчасно припинити підживлення капусти і коли це потрібно зробити.