Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують перевірку закладів швидкого харчування у містах та районах Вінницької області. Моніторингові обстеження проводилися вже у кількох районах області. Наразі перевірка проходить на території Гайсинського району.
У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомили, що комісійними обстеженнями охоплено операторів ринку які провадять діяльність громадського харчування (стаціонарні та тимчасові потужності), та встановлено основні недоліки:
«Оператори ринку з усіма виявленими недоліками ознайомлені. Відповідно Закону України №771/97-ВР від 23.12.1997, відповідальність за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності та усунення виявлених недоліків покладено на операторів ринку.
Також під час даного заходу з операторами ринку проведена інформаційно-роз’яснювальна робота та вручені пам’ятки (під підпис) стосовно необхідності дотримання вимог законодавства про харчові продукти», - написали в Держпродспоживслужбі.
Нагадаємо, що у Калинівці, на початку липня, до лікарні потрапило 29 людей, які отруїлися шаурмою у закладі швидкого харчування на місцевому вокзалі.
Спеціалісти виявили у майонезі сальмонельоз, а працівнику закладу в Калинівці, де масово отруїлися люди шаурмою, повідомили про підозру.
Після такої події, спеціальна комісія у області почала перевіряти заклади швидкого харчування.
Вінниця.info, фото зі сторінки Держпродспоживслужби