Коротко
Цей простий рецепт соусу з помідорів та грибів стане улюбленим для багатьох господинь. Спочатку варяться печериці, потім цибуля і болгарський перець, а наприкінці всі інгредієнти об'єднуються. З цієї кількості виходить близько 14 банок ємністю 0,5 літра.
Це улюблений рецепт багатьох господинь, які люблять готувати овочі із грибами. Він готується легко, гарний вихід, а головне — дуже смачно. Спробуйте і не пошкодуєте, каже кулінарка Валентина Кузьмова.
Помідори і гіркий перець перекрутити на м'ясорубці. Перець болгарський порізати соломкою. Цибулю порізати соломкою, а печериці шматочками.
Варимо маринад, коли закипить, тоді додати перекручені помідори з гірким перцем і довести до кипіння. Далі варимо овочі в такій послідовності (відлік часу після того, як закипить):
1) печериці варимо 15 хвилин, 2) цибуля варимо 10 хвилин, 3) перець болгарський варимо 10 хвилин.
Все разом ще варимо 5 хвилин. Періодично помішуючи.
Накладаємо в сухі стерильні банки і закриваємо під ключ. З цієї порції виходить 14 банок ємністю 0,5л.
Нагадаємо рецепт пікантного соусу з гострого перцю з грушею на зиму, який смакує і з морозивом, і зі смаженим м’ясом.