Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Розвантажувальний день на яблуках: спробуйте, адже це дійсно працює

Розвантажувальний день на яблуках: спробуйте, адже це дійсно працює
Факти • 1 хв читання

У процесі схуднення та втримання ваги важливо застосовувати ті методи, які не зашкодять вашому організму. Можна робити розвантажувальні дні. Це допомагає не тільки очистити організм, а й тримати вагу після схуднення. Одним із найкращих різновидів розвантажувального дня є яблучний, ділиться дієтологиня Катерина Черкаська.

«Яблука — це практично єдині доступні нам природні постачальники заліза для організму. Крім цього, вони добре знижують шкідливий холестерин. А такі речовини, як нарингін і кварцетин, яких дуже багато в цих соковитих фруктах, сприяють захисту наших легень від утворення злоякісних пухлин, — пояснює Катерина Черкаська. — Розвантажувальні яблучні дні рекомендуються людям з гіпертонією, атеросклерозом і надмірною вагою. А не так давно розпочалися експериментальні дослідження лікарських препаратів на основі речовин, що містяться в яблуках, за допомогою яких мають лікувати онкологічні захворювання простати й молочних залоз».

За словами Катерини, великий вміст клітковини в яблуках сприяє відчуттю ситості та позитивно позначається на роботі кишківника, покращуючи його перистальтику.

«Ці приємні на смак фрукти містять багато корисних мінеральних речовин і вітамінів, так необхідних для нормальної життєдіяльності організму. Це фолієва кислота й каротин, вітаміни груп B, C, E, PP і великий набір мікроелементів. Все це сприяє підвищенню імунітету! - каже дієтологиня. - Антиоксиданти, що містяться в яблуках, захищають органи дихання від впливу шкідливих речовин, які у великій кількості є у навколишньому повітрі, зокрема тютюнового диму. А такі речовини, як флавоноїди й поліфеноли, пов'язуючи в нашому організмі вільні радикали, володіють протипухлинними властивостями та сприяють продовженню молодості. Яблука вважаються низькокалорійним продуктом і мають певною мірою сечогінну властивість. Крім цього, яблука уповільнюють засвоєння жирів».

Дієтологиня радить обирати печені яблука: 1 кг в готовому вигляді. В них пектину більше, ніж у свіжих.

«Не забувати про питний режим: пити 2 л води, не враховуючи чай та каву, — продовжує Черкаська. — Чай краще обрати трав'яний або зелений. Їсти потрібно рівними порціями 5−6 разів на добу. Яблука краще обирати не сильно солодкі й не занадто кислі. Кислі сорти яблук викликають апетит.

Перед запіканням яблука можна посипати корицею та ваніліном. Але ванілін у великій кількості може гірчити, враховуйте це. Розвантажувальними днями не варто зловживати, максимум 3−4 на місяць. Після розвантаження на яблуках не варто надолужувати їжею все те, що не доїли в день розвантаження".

Раніше Катерина Черкаська поділилася рецептом ватрушок з яблуками. Цю страву можна вживати й тим, хто на дієті.