Тісто філо часто використовують у кулінарії для приготування десертів та несолодких страв (наприклад, пирогів з сиром чи зеленню). Його головна особливість — дуже тонка текстура, що робить готові вироби хрусткими та багато шаровими. Філо складається з тонких шарів, які розтягуються до напівпрозорості.
Блогерка Tasty Stories розповіла, як приготувати роліні з мʼясною начинкою з тіста філо. Такі поживні роліні будуть доречні до сніданку або на перекус.
Інгредієнти на 6 подвійних роліні: Фарш мʼясний — 1 кг Цибуля — 1 велика Тісто філо — 6 листочків Масло вершкове — 40 г Жовток — 1 шт. Кунжут — жменька (для посипки) Твердий сир — 200 г Сіль — дрібка (за смаком) Приправа до мʼяса — 1 ч. л
Приготування: Обсмажити фарш з нарізаною цибулею орієнтовно 15 хвилин.
Додати сіль та приправу до мʼяса.
Один лист філо змастити розтопленим вершковим маслом.
З двох боків викласти начинку.
Загорнути з обох боків всередину.
Змастити жовтком і одразу посипати кунжутом.
Випікати 20 хвилин при 180 градусах.