Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Пухкі ватрушки з сиром. Рецепт дня

Пухкі ватрушки з сиром. Рецепт дня
Zaxid.net • 1 хв читання

Ватрушка – це традиційна слов’янська випічка, що бере свою назву від слова «ватра», тобто «вогонь». Така випічка завжди пахла затишком у домі. Найпопулярніший варіант – ватрушка з сиром. Рецепт від «Зеленої садиби».

Щоб тісто добре піднялося, а здоба була пухкою, розітріть дріжджі з ложкою цукру та залиште на 10-15 хвилин для активації.

Тим часом підігрійте молоко зі сметаною, влийте до дріжджової маси, додайте решту цукру, дрібку солі, яйця, ванілін та борошно. Замісіть тісто, щоб воно стало м’яким і не липло до рук. За потреби додайте ще трохи борошна.

Залиште тісто підходити, потім потисніть його руками та дочекайтеся повторного підйому. Для кращого результату дотримуйтесь подвійного підходу тіста.

Далі розділіть тісто на шматочки по 50 г та сформуйте ватрушки. Дайте виробам підійти ще раз.

Для формування ватрушок використайте чашку, щоб вирізати основу з тіста. Залишки тіста розкачайте, скрутіть у джгутик та викладіть по краю основи, змочивши краї водою для кращого зчеплення. Покладіть на дно листочок м’яти, додайте сирну масу.

Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 15-20 хвилин, до золотистого кольору.

За бажанням змастіть готові ватрушки сметанною помадкою (змішайте сметану з цукром і ваніліном). У сирну начинку також додайте родзинки або інші сухофрукти за смаком.