Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Простий рецепт квасу із цикорію

Простий рецепт квасу із цикорію
ТСН • 5 переглядів • 1 хв читання

Цикорій — натуральний замінник кави — має багато поживних речовин, корисний діабетикам, у разі артриту, цирозу печінки, хвороб підшлункової залози, інших хвороб.

А ще з цикорію можна приготувати смачний квас, який буде порятунком у спекотні дні.

Пропонуємо рецепт квасу з цикорію, який піниться, наче магазинний.

До місткості наливаємо три літри води, додаємо цукор, лимонну кислоту та цикорій. Все ретельно перемішуємо.

Ставимо на вогонь, доводимо суміш до кипіння. Щойно вода з інгредієнтами закипить, прибираємо місткість із рідиною з вогню та охолоджуємо до кімнатної температури.

Коли рідина стане кімнатної температури, потрібно засипати поверхню сухими дріжджами. Коли вони вберуть вологу, добре перемішайте.

Накрийте суміш марлею або просто кришкою та залиште квас за кімнатної температури на 6 годин.

Через 6 годин на поверхні напою має з’явитися пінка, отже, дріжджі активувалися.

Процідіть квас, розлийте до пляшок, закрутіть кришками. Поставте до холодильника на декілька днів. Квас готовий до вживання.

Якщо закриту пляшку залишити за кімнатної температури, то зігрівшись, бродіння знову активізується, і квас почне бродити далі.

5