Деякі продукти не можна зберігати разом через взаємний вплив на їхню якість або безпеку / © Pixabay
Під час зберігання овочів в погребі, вони можуть впливати один на одного через виділення етилену.
Деякі фрукти та овочі виділяють гази та вологу, а це прискорює дозрівання або псування продуктів, що перебувають поруч. Головною проблемою є етилен. Це безбарвний солодкий на смак газ, який є одним із найбільш вироблених хімічних продуктів, однак деякі фрукти та овочі виділяють його природним шляхом, особливо під час дозрівання. Етилен є фітогормоном, тобто регулює процеси росту і розвитку рослин. Тож варто зважати на деяке сусідство продуктів, аби вони не «сварилися» між собою.
Не рекомендують також тримати поруч яблука й груші. Етилен, який вони виділяють, прискорює дозрівання та псує смакові якості
Натомість разом можна зберігати картоплю і буряк. Вони не виділяють значної кількості етилену, тому можуть зберігатися тривалий час без проблем.
Раніше ми писали про те, у чому треба тримати моркву, щоб вона не псувалася всю зиму. Виявляється, морква добре зберігається в піску. Однак він має бути таким, щоб під час стискання в долоні перетворювався на грудочку, а не був сухим. Для цього його варто зволожити: на 10 літрів піску — один літр води.
Пожежна служба та поліція Мюнхена / © Getty Images
Мерая Кері / © Getty Images
Довгожитель Майк Фремонт. Фото: Richroll