Перед консервуванням потрібно подбати про правильну підготовку інгредієнтів, а особливо овочів та фруктів. «24 канал» розповідає, як правильно мити овочі та фрукти для консервації.
Миття допомагає позбутися потенційних залишків бруду, комах, пестицидів, а також мікробів, які могли потрапити на продукти під час транспортування або із землі.
Однак, до цього процесу потрібно добре підготуватися – руки, ситечко, дошку та весь кухонний інвентар потрібно вимити в гарячій воді з мийним засобом. Також необхідно мати окрему дошку для овочів та фруктів, тому не використовуйте ту саму дошку, що і для м’яса.
Миття овочів та фруктів, зазвичай недостатньо. Варто приготувати спеціальний розчин – на 1,5 літра холодної води всипте 1 чайну ложку соди. У цей розчин занурте овочі та фрукти.
Через 15 хвилин плоди потрібно вийняти з розчину, а потім знову опустити у чисту воду. Овочі та фрукти перед купанням не можна очищати від плодоніжок, ніжок тощо, адже тоді вода потрапить всередину плоду.