Фудблогерка із Закарпаття Емілія Євтушенко, яка раніше розповіла, як приготувати дуже легкий і смачний чизкейк, поділилася рецептом приготування млинця-рулета для лінивих.
«Млинець-рулет для лінивих (1 кг готового десерту). Ідеально на сезон полуниці — готується 5 хвилин, а виглядає, як з кондитерської», — написала вона.
Інгредієнти: - 4 яйця - 2 ст. л. цукру - дрібка солі - 8 г ванільного цукру - 180 г борошна - 400 мл теплого молока (~40°C) - 30 г розтопленого вершкового масла - 250 г маскарпоне - 200 г полуниці - За бажанням: 100 мл вершків 33% + 1 ст. л. цукру для крему
Спосіб приготування: 1. Збиваємо яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю (2 хв). 2. Додаємо борошно, перемішуємо. Поступово вливаємо молоко. 3. В кінці додаємо розтоплене масло. Тісто має бути рідким, як на млинці. 4. Наливаємо у деко, застелене пергаментом. 5. Випікаємо 20−25 хв при 200 °C (режим верх-низ). 6. Даємо повністю охолонути. Перевертаємо. 7. Змащуємо кремом: маскарпоне + переблендерена полуниця (або додайте вершки з цукром). 8. Закручуємо рулет. Бажано охолодити 30 хв, але можна й одразу 9. Посипаємо пудрою та декоруємо.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати вибуховий млинець.