Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Оссобуко від Ольги Рябенко: просте м'ясо з глибоким смаком

Оссобуко від Ольги Рябенко: просте м'ясо з глибоким смаком
Факти • 1 хв читання

Суперфіналістка кулінарного шоу «МайстерШеф» Ольга Рябенко, яка нещодавно запропонувала рецепт швидкого пирога, показала, як приготувати оссобуко.

Оссобуко — це італійська страва з тушкованої телячої ноги. Традиційно його подають з різотто, полентою та соусом гремолата (суміш петрушки, часнику та лимонної цедри).

«Це страва для тих, хто любить просте м’ясо з глибоким смаком», — зазначила кулінарка.

Вона також додала, що оссобуко можна подавати не тільки з різотто, а й з картопляним пюре. Обов’язково потрібна ложечка, щоб вийняти кістковий мозок, бо саме він робить страву особливою.

Інгредієнти: Яловича гомілка з кісткою — 4 — 6 шт. Борошно— 3 ст. л. (для обвалювання); Олія — 3 ст. л; Морква — 2 шт; Цибуля — 2 шт; Селера — 3 стебла; Часник — 3 зубчики; Перець солодкий — 2 шт; Томатний соус або томати у власному соку (або свіжі) — 400 г; Червоне вино — 250 мл; Томатна паста- 1 ст. л; Вода — 400 мл; Лавровий лист — 2 шт; Сіль, перець- за смаком; Паприка- 1−2 ч. л; Сушені томати- за бажанням.

Приготування: М’ясо обваляти у борошні та обсмажити на олії з двох боків до золотистої скоринки. Прибрати в сторону.

У тій самій каструлі обсмажити нарізану моркву, цибулю, селеру, перець та часник до м’якості.

Викласти мʼясо на овочі. Додати вино, випарити алкоголь 2−3 хвилини.

Додати томатний соус, томатну пасту, воду і спеції.

Тушкувати під кришкою на малому вогні 1,5- 2 години, або поставити у духовку на 180 градусів на 2,5 години, поки м’ясо не стане дуже ніжним і не відходитиме від кістки.

Публикация от Ольга Рябенко| Рецепти світу (@olga_riabenko_)

Ольга Рябенко раніше поділилася рецептом мафінів з сосисками.