Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Помилки при заморожуванні продуктів: що робити та як уникнути

Помилки при заморожуванні продуктів: що робити та як уникнути
Zaxid.net • 1 хв читання

Коротко

Заморожування продуктів може значно продовжити їхнє життя, але не всі продукти добре переносять низькі температури. Важливо уникати повторного заморожування та враховувати термін придатності кожного продукту. Дотримуючись простих правил, ви зможете насолоджуватися смачною їжею навіть після тривалого зберігання.

Заморожування – один із найкращих способів зберегти продукти на тривалий час. Проте навіть у цьому процесі люди часто припускаються помилок. Ukr.Media розповідає про три поширені помилки при заморожуванні продуктів.

Не всі продукти добре переносять низькі температури. Кавові зерна, ніжні овочі, вершкові соуси та консерви після розморожування втрачають смак та текстуру.

На жаль, морозилка не зупиняє час. Через поєднання повітря та вологи навіть заморожені страви не можуть вічно зберігатися у морозилці. Ви можете трохи продовжити термін зберігання, поклавши їжу в вакуумний пакет, але в кожного продукту та страви є свій термін придатності: супи та рагу – 2-3 місяці, сирі стейки та відбивні – 4-12 місяців, сира птиця – 9-12 місяців, а приготовлена птиця може зберігатися 4 місяці.

Краще уникати повторного заморожування. Хоча технічно такий продукт є безпечним, вам навряд чи сподобається його смак. Особливо це стосується сирого м'яса, яке в процесі розморожування втрачає багато вологи, а разом з нею і смакові якості.

Як показує практика, повторне заморожування можливе в тому випадку, якщо витягнутий з морозилки продукт залишався поза холодильником не більше двох годин.