Коротко
У статті представлено три оригінальні страви з кабачків: ніжні спагеті з соусом авокадо, ароматний суп із цукіні та пряним пирогом. Рецепти прості у приготуванні та дозволять вам по-новому оцінити смак цього універсального овоча.
Кабачки є вельми універсальними овочами, які можуть бути використані в різних стравах. Ось кілька незвичних ідей, як їх приготувати.
1 пучок свіжої м’яти (або базиліка),
оливкова олія, сіль і чорний перець — за смаком.
Пропускаємо часник через прес.
Змішуємо авокадо з дрібно нарізаною м’ятою та пропущеним через прес часником.
Додаємо оливкову олію, сіль і перець, перемішуємо.
За допомогою спеціального інструмента або ножа нарізаємо кабачки тонкими смужками, схожими на спагеті, або натираємо на спеціальній тертці.
Опускаємо кабачкові «спагеті» у киплячу воду і варимо протягом 1 хвилини.
Воду зливаємо, ставимо спагеті на невеликий вогонь.
Додаємо соус і добре прогріваємо. Обережно помішуємо, щоб спагеті не втратили форму та не перетворилися на кашу.
олія, карі, сіль та чорний перець — за смаком.
Цибулю й часник нарізаємо та обсмажуємо в каструлі на олії. Додаємо каррі та ще обсмажуємо до золотистого кольору цибулі.
Нарізаємо цукіні дрібними кубиками, кладемо до каструлі та обсмажуємо на сильному вогні разом із цибулею, часником і карі.
Додаємо бульйон, сіль, перець, доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 15 хвилин.
Знімаємо суп з плити, збиваємо блендером до однорідної маси.
Перед подаванням додаємо нарізану зелень кінзи та йогурт.
Збиваємо в мисці цукор, маргарин та олію.
Продовжуючи збивати суміш, додаємо молоко.
Борошно, соду, какао й мелену гвоздику змішуємо в окремому посуді.
Поєднуємо обидві суміші та замішуємо легке тісто.
Натерті на тертці кабачки, віджаті від соку, перемішуємо з тістом.
Викладаємо тісто до застеленої пергаментом форми для випікання. Зверху посипаємо тертим шоколадом.
Випікаємо пиріг 40 хвилин у розігрітій до 190 °С духовці.