Коротко
Ектор Хіменес-Браво та Олексій Дурнєв поділилися рецептом приготування маріупольських чебуреків – страви, яка нагадує про дитинство. За рецептом, окріп додається до тіста для особливої еластичності, а фарш збагачується кефіром або ряжанкою для соковитості. Готові чебуреки смажаться у великій кількості олії до золотистої скоринки.
Постійний суддя проєкту «МайстерШеф» Ектор Хіменес-Браво, який готував мітболи за рецептом своєї мами, разом з українським телеведучим Олексієм Дурнєвим показав, як готуються маріупольські чебуреки.
«У кожного є та сама страва, яка пахне дитинством», — написав Хіменес-Браво.
Він зазначив, що одного дня побачив рецепт у сторіз Дурнєва і йому дуже захотілось приготувати цю страву разом з Олексієм. До речі, Дурнєв родом з Маріуполя. Так чебуреки готувала його мама.
Для приготування 7−10 чебуреків знадобиться: Борошно — 500 г (приблизно 3 склянки по 250 мл); Окріп — 1 склянка (90−100°C); Сіль — 0,7 ч. л; Рафінована олія — 5 ст. л; Горілка — 1 ст. л.
Фарш: Змішаний фарш (свинина + яловичина) — 500 г; Цибулина (велика) — 1 шт; Сіль, чорний перець, коріандр — за смаком; Кефір або ряжанка (або вода) — 50−100 мл.
Влити окріп у миску, додатие борошно, сіль та олію.
Спочатку замішати тісто ложкою (дуже гаряче!), потім руками. Додати горілку.
Загорнути у плівку та залишити на 1−2 години.
Перекрутити м’ясо, додати терту цибулю, спеції та трохи ряжанки або кефіру. Добре вимішати — маса має стати ніжною та соковитою.
Розкачати тісто дуже тонко — до 1−1,5 мм. Викладати фарш на одну половину, скласти навпіл, притиснути, обрізати краєчки просто тарілкою.
Нагріти багато олії у глибокій сковороді або фритюрниці. Смажити чебуреки до золотистої скоринки.
Публикация от Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)
Раніше Ектор Хіменес-Браво вже готував чебуреки, але вони були без тіста.