Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Не тільки схуднете: чому варто їсти гарбуз

Не тільки схуднете: чому варто їсти гарбуз
ТСН • 1 хв читання

Гарбуз / © Associated Press

З гарбуза можна приготувати практично все: і страви з м’ясом, і торти, і навіть варення. Саме тому цей овоч є таким незамінним на нашій кухні: адже якщо захочеться чогось солодкого на дієті, то гарбуз може стати гарною альтернативою.

Він містить вітамін С, В, А, D і навіть T (який нам знайомий набагато менше, але який позитивно позначається на обміні речовин), а ще також фолієва кислота.

Якщо ж є проблеми з кишківником або інсуліновою резистентністю, варто вживати гарбуз в необхідній кількості. Тому що в його складі є пектин, який допомагає відновити роботу кишківникової мікрофлори. Крім пектину, в ньому також міститься каротиноід (або вітамін А), який допомагає вирішити проблему сухості і тьмяності обличчя.

Корисний для профілактики раку. Гарбузи містять антиоксиданти, такі як альфа-каротин, бета-каротин і бета-криптоксантин. Вони можуть нейтралізувати вільні радикали, не даючи їм пошкоджувати клітини.

Для підвищення імунітету. Гарбуз багатий на поживні речовини, які можуть зміцнити вашу імунну систему. По-перше, він містить багато бета-каротину, який організм перетворює на вітамін А.

Корисний для зору. Гарбуз багатий на поживні речовини, які пов’язані з міцним зором з віком.

Сприяє схудненню. Гарбуз вважається продуктом з високим вмістом поживних речовин. Це означає, що він неймовірно низькокалорійний, незважаючи на велику кількість поживних речовин. Насправді гарбуз містить менше 50 калорій на чашку.

Корисний для здоров’я серця. Гарбуз містить різноманітні поживні речовини, які можуть покращити здоров’я серця. У ньому багато калію, вітаміну С і клітковини, які пов’язані з користю для серця.

Раніше ми писали, як приготувати нестандартний салат з гарбуза. Більше про це читайте у новині.

Принцеси Євгенія та Беатріс / © Associated Press

Курс валют / © ТСН.ua

Обмін полоненими 2 жовтня / © Володимир Зеленський