В Одеській області запроваджено оновлені вимоги до вилову чорноморської кефалі в прибережних лиманах. Про це повідомив Одеський рибоохоронний патруль. Зміни погоджені з науковцями Інституту рибного господарства, екології моря та океанографії.
За новими правилами, залежно від місця вилову, мінімальний розмір кефалі, яку дозволено ловити має бути:
Сезон промислового видобутку кефалі на Одещині тепер починається:
Для спеціалізованого вилову у Сухому лимані вічко сітки має бути не менше 20 мм.
Нові правила мають на меті не тільки впорядкувати вилов, а й забезпечити збереження рибних запасів чорноморської кефалі в наших лиманах.
Кефаль — це морська промислова риба, яка часто заходить у лимани та солонуваті води. Має подовжене тіло, сріблясті луски та невелику голову. Її м’ясо смачне, нежирне, з малою кількістю кісток, тому кефаль цінується в кулінарії.
На півдні України кефаль активно ловлять у Чорному морі та лиманах. З неї готують юшку, смажать, печуть у фользі або в’ялять. Особливо смачна — свіжа одеська кефаль!
Раніше “Одеське Життя” писало, що у дельті Дунаю браконьєр виловив кефалі на мільйон гривень.