Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Морква по-корейськи: пікантний рецепт

Морква по-корейськи: пікантний рецепт
Zaxid.net • 1 хв читання

Коротко

Морква по-корейськи – це кулінарний експеримент корейських емігрантів. Завдяки прянощам та часнику вона має неповторний смак і довго зберігається. Рецепт включає натерту моркву, приправи, оцет, часник та гарячу олію. Готову страву потрібно настоювати в холодильнику.

Морква по-корейськи – не традиційна азійська страва, а кулінарний експеримент корейців-емігрантів, які прагнули відтворити знайомі смаки на чужині. Завдяки поєднанню прянощів, часнику та ароматної олії ця закуска стала популярною далеко за межами свого «небатьківщинного» походження. Вона не лише пікантна й ароматна, а ще й довго зберігається, тож її зручно готувати про запас. Рецепт від «Файні рецепти».

Помийте та почистіть моркву. Натріть її соломкою, як тонку локшину, на спеціальній тертці для корейської моркви. Додайте до моркви сіль, цукор, червоний і чорний мелений перець, влийте оцет, ретельно перемішайте руками й залиште на 10-15 хвилин, щоб овоч пустив сік.

Тим часом почистіть часник і пропустіть його через прес. Посипте ним моркву, але поки не перемішуйте. Розігрійте на сковорідці рослинну олію до гарячого стану (не доводьте до кипіння!) і обережно вилийте її на часник. Тепер усе перемішайте дерев’яною або силіконовою лопаткою.

Готову моркву перекладіть у герметичні пластикові контейнери та поставте в холодильник на 5-6 годин або на ніч для настоювання.