Маринований часник, як і мариновану червону і білу цибулю, можна використовувати як ароматне доповнення до м'ясних страв, салатів (особливо картопляних), сендвічів. Його можна додавати в намазки, рагу та печеню. Крім того, розсіл, в якому він був замаринований, можна використовувати як основу для заправок для салатів. Додайте маринований часник до сирної тарілки — і ваші гості будуть у захваті. Поєднуйте з оливками — це теж чудовий варіант.
— Приготуємо смачний маринований часник, це дуже просто, — каже кулінарка Елла Іванова. — Часник очищаємо, бланшируємо у киплячій воді дві хвилини. Відразу занурюємо у холодну воду.
Наповнюємо простерилізовані банки часником і заливаємо гарячою водою на 15 хвилин, поставивши в банку ложку (це щоб банка не тріснула).
Готуємо маринад: на 200 мл води використовуйте по столовій ложці солі та цукру. Як тільки закипить, додати столову ложку оцту. Маринад доводимо до кипіння.
Зливаємо попередню воду. Додаємо перець горошком та лавровий лист. Заливаємо гарячим маринадом, вставивши в банку ложку, щоб банка не тріснула. Закривеємо кришками, зберігаємо у холодному місці.
Дати настоятися бодай пару тижнів — і тоді можна ласувати.