Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як зробити соковиті котлети: секретний інгредієнт!

Як зробити соковиті котлети: секретний інгредієнт!
Zaxid.net • 2 переглядів • 1 хв читання

Коротко

Сухі котлети можуть зіпсувати будь-яку страву. Проте існує простий спосіб запобігти цьому – додавання льоду до фаршу під час вимішування. Лід охолоджує м'ясо, перешкоджаючи згортанню білка та зберігаючи соковитість котлет. Спробуйте цей трюк і насолоджуйтесь смачними та ніжними котлетами!

Мабуть, усі ми не раз стикалися з кулінарним розчаруванням у вигляді сухих, жорстоких котлет, попри якісний фарш та цибулю, яку ви додали. PixelInform розповідає, як зробити котлети соковитими використовуючи звичайний лід.

Суть трюку – у фізиці. Під час вимішування фаршу руками, відбувається процес тертя, а тепло ваших долонь нагріває м’ясо. А під дією температури білок починає згортатися (денатурувати) ще до того, як котлета потрапить на пательню. Через це котлета після смаження може стати сухою та жорсткою.

Завдяки льоду цього можна уникнути. Дрібка колотого льоду або кілька ложок крижаної води миттєво охолоджують фарш виконуючи одразу дві функції:

2