Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Коржик з цукіні — чарівний смак вересня: простий рецепт цікавої страви

Коржик з цукіні — чарівний смак вересня: простий рецепт цікавої страви
Факти • 1 хв читання

У ресторанах є сезонні меню. Влітку хочеться холодних супів, лимонаду, морозива, восени, коли холоднішає, популярні теплі салати, гаряча випічка… Звичайно, все відносно й залежить від індивідуальних смаків. Але локальні сезонні продукти — безумовний тренд у гастрономії.

Кулінарка Елла Іванова поділилася з читачами «ФАКТІВ» незвичайним рецептом коржика з цукіні.

1 столова ложка оливкової олії

1 г свіжих або 2 г сухих дріжджів

Борошно з'єднуємо з крижаною водою, оливковою олією та сіллю. Замішуємо туге тісто й ставимо в судочку на добу в холодильник. Дістаємо з холодильника й даємо постояти дві години при кімнатній температурі, потім дуже тонко розкочуємо прямо на пергаменті дека, присипаного борошном. Тісто змащуємо оливковою олією. Викладаємо кабачки, збризкуємо оливковою олією. Запікаємо при температурі 250 градусів приблизно 15−17 хвилин — до готовності.

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати галету з томатами. Фудблогерка Світлана Климовська радить використати цей рецепт у сезон овочів, бо це дуже смачно