Зараз сезон огірків, тому господині у пошуках простих і перевірених рецептів консервації. Цей — саме те, що потрібно. Рецепт простий, огірки мають апетитний вигляд, а смакують ще краще. Якщо не полюбляєте гостре, використовуйте кетчуп лагідний або з паприкою, і буде ідеальний баланс кисло-солодкого смаку, ділиться фудблогерка Антоніна Паламарчук.
огірки (корнішони або інші дрібні, щільні сорти)
кетчуп чилі (можна замінити на лагідний)
Інгредієнти для маринаду (на 5 літрових банок):
Огірки добре промити, замочити в холодній воді на 2 години. У стерильні банки покласти: по 1 гвоздичці, по 2 горошини духмяного перцю, кілька горошин чорного перцю, 1 парасольку кропу. Потім щільно викласти огірки до верху.
У каструлю налити воду, оцет, всипати цукор і сіль, додати кетчуп. Добре перемішати і довести до кипіння.
Огірки залити гарячим маринадом по вінця. У широку каструлю постелити рушник, налити трохи води. Поставити банки з огірками. Воду поступово нагріти до кипіння, стерилізувати 15−20 хв з моменту закипання. Закрити банки стерильними кришками, перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою до повного охолодження.
Раніше блогерка з Німеччини Галина поділилася чудовим рецептом малосольних огірочків, які зберігаються всю зиму.