Літо дарує безліч варіантів порадувати себе і рідних десертами з ягід. Карпатка з чорницею — це не просто торт, це справжня гастрономічна казка. Уявіть хрустке золотисте заварне тісто, яке нагадує гігантський еклер. Усередині — шовковистий ванільний крем, що тане, і яскраве чорничне конфі, яке додає кисло-солодкої магії кожному шматочку. Це десерт, який не просто смакує — він дарує емоції, впевнений автор рецепту Олександр Міль.
Заварне тісто. З’єднайте молоко, воду, масло, сіль — доведіть до кипіння. Всипте борошно, перемішайте. Зніміть з вогню і ложкою вимішуйте далі, щоб тісто було без грудочок і трішки охололо. Потім додавайте по одному яйца і доведіть тісто до однорідності.
Розділіть тісто на 2 кільця діаметром 18 см, викладіть і розрівняйте. Випікайте при 200 °C 25 хв. Зразу не виймайте, а дайте охолонути в духовці.
Чорничне конфі. Перебийте блендером чорниці до пюре, додайте цукор і крохмаль. Варіть до густоти.
Заварний крем. Змішайте всі інгредієнти, крім масла, і варіть до загустіння. Охолодіть. Окремо збийте масло і поступово введіть у заварний крем, щоб отримати пишну масу.
Збірка. В кільці на корж виливаємо і розрівнюємо крем, зверху на крем — конфі, потім знову крем, який накриваємо другим коржем. Відправляємо в холодильник на всю ніч настоятись.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати ідеальний літній десерт всього з двох інгредієнтів.